.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Monday, February 22, 2016

..31 minggu..

Assalamu'alaikum.. 

alhamdulillah. sudah genap 31 minggu hari ini. dengan umur dah 34 ni, kandungan kali ketiga ni terasa sedikit penat. tak segagah kandungan pertama dan kedua dulu. kehulur kehilir pergi Jalan Tar, meredah Sogo. kali ni cuma larat ke Mydin Sinar Kota. tu pun ambil sedikit masa. 

bila dah masuk ke trimester 3 ni, kepala dah mula fikir pasal tempat bersalin. tapi macam biasa, Pusrawi Kota Damansara tetap jadi pilihan utama kami.sebabnya :

1)  hospital bersalin panel
2) dekat dengan rumah. bak kata doktor zul, jalan kaki pun boleh je sampai hospital masa nak bersalin nanti.
3) doktor zul dah tau history pregnancy dan bersalin sebelum ini. terutama pasal hb low yang memang bikin panik setiap kali check di KK. dan memang tertarik hati dengan cara doktor zul layan patient.
4) Pusrawi Kota Damansara tak ramai patient. senang nak request untuk mintak bilik yang ada 2 katil, tapi taknak share dengan patient lain. mudah anak-anak & hubby nak tidur dan rehat.
5) nurse dan doktor yang fleksibel. macam bersalinkan Umar Hazim dulu, hubby dengan Haziq Iman boleh temankan dalam labour room. Haziq Iman masa tu umur 3 tahun 5 bulan, sambil pandang ummi sambil botol susu di mulut. nurse minta keluar pun selepas doktor nak pecahkan air ketuban. 15 minit kemudian bersalin. bayangkan macam mana kita cuba untuk tahan sakit depan anak. Masya Allah, kita akan jadi kuat diluar dugaan diri sendiri. sebab taknak tunjuk kesakitan tu kat anak.

tapi....

hati ni gundah gulana sikit sebab sejak cuti tahun baru cina, pusrawi tutup. tak bukak-bukak. cuma ada notis umum (closed until further notice). takde tarikh bila dibuka semula. takde sebab kenapa ditutup. macam-macam spekulasi ada dalam kepala ni. 

google dalam internet, langsung takde info. pergi ke FB pusrawi pun takde apa-apa info. bayangkan nak bersalin lagi dua bulan, hopsital tutup. nak kena buat backup plan. kat mana kita nak bersalin ni? paling dekat pun Hospital Sg Buloh. dah la dengar macam -macam cerita. gerun pun ada. hospital swasta terdekat pulak cuma ada Putra Medical Centre. tapi bila di semak, macam tak terima panel PMCare. so kalau bersalin, kena pay & claim. huhu, at least nak kena sediakan RM3000 dalam tangan. 

tak puas hati punya pasal, usahakan juga cari no telefon doktor Zul. alhamdulillah, dapat. nak call, takut ganggu doktor tengah rawat patient. mana la tau kan. so ambil keputusan untuk whatsapp je. alhamdulillah sekali lagi, doktor zul jawab. 

"pusrawi ditutup sementara sahaja untuk menyelesaikan masalah lesen hospital. bulan april sy rasa kemungkinan dah boleh beroperasi semula"

again alhamdulillah. tapi tetap kena standby. sebab ada kemungkinan jugak bulan april hospital masih tak boleh dibuka. atau mungkin diri sendiri ni yang bersalin awal dari tu..hehe..

'ala kullihal..moga Allah permudahkan urusan kami. dan kuatkan semangat kami dalam mengharungi tempoh sebelum, semasa dan selepas bersalin kelak. aamiin.

6 comments:

  1. Hi sis ..dh bersalin ke belum

    ReplyDelete
  2. Hi sis ..dh bersalin ke belum

    ReplyDelete

  3. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
    قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
    نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالخبر
    شركة تنظيف منازل بالخبر
    شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
    شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

    ReplyDelete


  4. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..