.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Friday, September 25, 2015

..Rindu..

Assalamu'alaikum.. 

11 Dzulhijjah 1436 Hari kedua Hari Raya Korban. 
Kalau kat Terengganu, meriah bagai nak rak. Kenduri sana sini. Meriah dengan macam-macam masakan. Ya Allah, seronoknya. Selalunya masa ni la nak request macam-macam masakan daging dengan Ma.

Tahun ni beraya di Kota Damansara je. Ni yang raya kedua dah berkampung di pejabat. Ada la 5-6 orang je yang kerja hari ni. Kena pulak SAP down hari ni. Ingatkan hari ni boleh la lepak-lepak je kat ofis. Rupanya jenuh pulak nak menjawab dekat user.

Sebenarnya rindu sangat nak balik Terengganu. Rindu teramat sangat. Nak peluk Ma. Nak bercerita dengan Ma. Nak tidur dengan Ma. Nak gelak-gelak dengan Ma. Nak dengar Ma berceloteh. Segala-galanya pasal Ma.

Haziq Iman pun asyik je sebut nama nenek. Nak beli kek harijadi nenek katanya. Sebelum ni lukis kek je.  
*Haziq Iman ni special case sikit. Sebelum ada dia, Ma dah ada 9 orang cucu. Semua panggil Ma dengan panggilan "Wan". Ayah pula dengan panggilan "Aki". Tapi dapat kat Haziq Iman, sesuka hati dia panggil nenek dengan atuk. Kekal la panggilan tu sampai sekarang. 

Rindu..
Rindu yang tak pernah putus..