.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Tuesday, January 22, 2013

..quick update..

Assalamu'alaikum.. 

hai semua :)
just a quick update.


esok 22 Januari, daftar di putrajaya bagi jawatan PPPT DH41.
medical checkup & xray - done
suruhanjaya sumpah - done
borang-borang lain - done
surat penangguhan lapor diri di KK - in progress

resign di PMB - not yet (?????!)


sebenarnya, masih belum ada keputusan samada nak terima ke tak PPPT DH41 ni. sebab tu belum resign walaupun sebenarnya notis 2 bulan. just to play safe. esok saya akan pergi lapor diri dan cuba nasib untuk dapatkan penempatan di semenanjung. kalau memang tetap kena pergi KK Mas Gading di Bau, Sarawak..maknanya saya kena terima hakikat yang saya kena tolak offer keemasan ini.

please, doakan saya.

rabbi yassir wa la tu'assir

12 comments:

  1. er... kalo p.. kene berjauhan dengan family dipisahkan lautan... p tolak.. hahaha.. tengok la p sekarang.. x de keje tetap. Tapi Alhamdulillah ada rezeki masuk kut lain.

    semoga Iza dapat tuko ke Semenanjung.. dapat kat KL or Selangor ke... Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dilema yg iza tgh lalui skrg ni..huhu..so keputusannya, kalau dpt semenanjung, iza gi..kalau tetap gi srwk, mmg hai hai bye bye la kk mas gading..

      tu la..rezeki kena dikorek2..mana tau kan ada rezeki yg lebih hebat dr skrg..

      Delete
  2. Sayang kan kalu tolak....tp percaya pada rezeki ada dimana2.. Yg penting ank dan suami di depan mata....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg syg sgt..cuma byk sgt bnda nok kena fikir..nok kena consider..aku berserah je ni..usaha dah usaha..doa pun sudah

      Delete
  3. Sayang kan kalu tolak....tp percaya pada rezeki ada dimana2.. Yg penting ank dan suami di depan mata....

    ReplyDelete
  4. tahniah za..
    tp mcm tu plak dilema yer..
    AKu doakan yang terbaik tuk ko za...
    walau ape pun keputusanye...Insyaallah:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ yan.. :)
      alhamdulillah, org kata rezeki dah dpn mata..tp tersepit pulak dgn pilihan..Allah jua la yg Maha Mengetahui apa yg terbaik..

      Delete
  5. salam kak...
    bestnyer dah kena panggil..
    saya x kena2 panggil lagi. xde rezeki lah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..
      shichi7nana..dah kena panggil..tp akhirnya saya tolak jugak offer tu..agak terkilan, tp itu yg terbaik utk kami sekeluarga..insya Allah, one fine day, ada jugak rezeki awak dlm bidang ni..

      Delete
  6. salam, ini mama dari my muslim family, kite dah tukar blog ke...normalmuslimmama.blogspot ye.. ;-)

    ReplyDelete
  7. hi salam perkenalan,

    jom ke blog saya juga

    http://yatdhamid.blogspot.com/

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..