.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Monday, December 31, 2012

..feel weird..

Assalamu'alaikum.. 

entah apa tak kena pagi ni, lain macam sangat badan ni.

sedia maklum, memang dah sampai masa untuk ABC, tapi tak sampai-sampai lagi. perut rasa berombak-ombak banyak angin, tapi takleh nak sendawa. tersekat je rasa. tekak pun sama buat hal, asyik rasa loya nak termuntah.

dah la keje memang tengah banyak hari ni, esok pun kena standby keje dah nama pun support team, standby 24/7. badan pulak buat hal, memang saje la kan..

err..ni pun dah gatal-gatal pegi test, tapi -ve. 

harini dah 31hb, tapi keputusan nak terima offer  PPPT belum decide lagi. ada lagi 23 hari je masa yang tinggal. nak buat keputusan, kena depend kepada beberapa keputusan/perkara yang diluar kuasa diri sendiri. nak consider pendapat family members lagi yang ada bermacam-macam argument walaupun hakikatnya mereka gembira dengan offer tu. kalau nak terima, kena hantar notis 2 bulan. makin lewat hantar notis letak jawatan, nanti tak pasal-pasal kena bayar gaji 2 bulan.

pagi ni belum breakfast, just minum je. keje banyak belum selesai, sempat ke nak siap sebelum 2hb ni? 

jiwa bercelaru, huhu. 

Friday, December 28, 2012

..please la..

Assalamu'alaikum.. 

please,
jangan buat sampai saya naik atas kepala awak. ada masanya saya boleh mengangguk-angguk dan menjadi "miss yes". sebab saya masih ada hormat dengan awak.
tapi sampai suatu tahap, saya akan jadi seorang yang kurang ajar bilamana awak sentiasa buat saya macam "miss nothing"!! diam saya bukan diam mengalah, tapi diam saya takmau cari pasal dengan orang.

bukan selamanya kata-kata awak sentiasa betul. ada masanya awak harus akui yang awak juga punya silap tersendiri. terima kasih sebab sekarang awak dah berjaya buat saya teringin nak jadi hulk hogan hari ni.

akhir-akhir bulan macam ni awak cari pasal dengan saya. memang saje la kan..

astaghfirullah hal 'azim. hari ni hari jumaat. saya takmau marah-marah sebab dosa saya memang dah sedia maklum banyaknya tak terkira. saya rasa macam taknak tengok muka awak, tapi yang pastinya saya tetap kena mengadap awak.

bila difikir-fikir, awak antara orang yang sebenarnya 'memujuk' saya,
"pergilah nak pergi sarawak pun".

ok. hati, please stop this.
pi sambung buat kerja.



**entri ni langsung tiada kaitan dengan 'teka tekak' nak terima offer PPPT atau tak.
:)

Monday, December 24, 2012

..ia berita membahagiakan, cuma terselit pilihan yang sukar dibuat..

Assalamu'alaikum.. 

firstly, maaf sebab lama sangat blog ini terabai. saya faham yang saya tak punya banyak reader, tapi saya tahu ada yang selalu jenguk dan asyik-asyik nampak entri yang sama. tiada alasna yang boleh saya berikan selain dari tiada ruang komitmen. atau boleh jugak kategorikan semalam mim alif lam sin.

ada seratus draf dalam tempoh 3-4 bulan ni yang terperap, tapi semuanya tak habis diltulis. sudahnya terperuk je. my bad :-|

ok, kita lupakan je la pasal tu. ni saya menulis ni pun, mesti ada sebab kan? haha, asal ada peristiwa je, baru sibuk nak menulis.

alkisah, dari entry INI dimana saya berstatus calon simpanan bagi PPPT DH41, hari ini terurai la teka teki, "bila masanya calon simpanan kena tunggu untuk dipanggil SPP?"
tempoh yang saya kena tunggu adalah 4 BULAN 8 HARI. tapi ini cuma saya punya status. tak semestinya sama dengan course lain dan seangkatan dengannya.

hari ni hubby off day, seronok berguling atas tilam kat rumah. pukul 12 tengahari hubby call.
"ni abang nak tanya, bila masanya syg apply jadi pensyarah kolej komuniti?"
yang saya ni pulak kalut,
"eh, mana ada?"

mulanya dalam kepala ni duk fikir, ada panggil temuduga lagi ke? kan ke baru je temuduga bulan Jun aritu? amboi, cepatnya kena panggil temuduga lagi?
kemudian hubby mula la potpet potpet dari sana. baca isi kandungan surat yang saya terima tu.

TAWARAN PELANTIKAN TETAP JAWATAN PPPT bla bla bla blabla....

subhanallah, surat panggilan untuk lapor diri untuk jawatan PPPT DH41!! mula-mula dengar tu badan dah menggigil, dah taktau nak bereaksi macam mana. rasa terawang-awang (hehe, melampau kan?) tapi itulah yang saya rasa. begitulah reaksi seorang manusia yang excited terima berita yang selama ni memang dinanti-nantikan. suara hubby kat hujung sana pun dengar tak dengar je. 

tarikh lapor diri di KPT Putrajaya, 23 Januari depan. dan dalam surat tu, dah dinyatakan sekali penempatan di mana. nyatanya, Allah menguji saya di dalam kegembiraan ini. nak uji sejauh mana kuatnya iman saya dengan qada' dan qadar.

penempatan saya di.....
Kolej komuniti mas gading, bau, SARAWAK!!

ye, SARAWAK. di pekan bau yang jauhnya dalam sejam perjalanan dari kuching. adik ipar saya baru je habis belajar kat UNIMAS, konvo bulan oktober baru ni. kemudian, saya pulak dijemput kesana yang entah untuk tempoh berapa lama.

tiba-tiba saya rasa macam, "eh, aku nak ke pergi?"

buntu.
fikir anak.
fikir hubby.
fikir ma ayah.
fikir jugak ibu dan ayah.
fikir jauhnya di Bau, pedalaman, rumah, transport, taska..stress..!

Allah..Ya Allah..
tolong la hamba-Mu ini.