.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Friday, September 7, 2012

..aidilfitri 2012/1433H..

Assalamu'alaikum..


mudik perahu ke hujung muara,
mudik ketika senja nan merah,
nasib baik blog tak boleh bersuara,
kalau tak, dah lama tuan dia kena marah. 

eceh..berpantun pulak. nak bagi hilang rasa bersalah je sebenarnya ni.

hari ni dah pun masuk 20 syawal 1433 hijrah. sekejap tak sekejap, begitulah masa berlalu. orang lain dah berduyun-duyun update cerita raya sana sini. saya punya stuck dalam draft. dah jadi macam esei pulak rasanya. sudahnya tak siap-siap menulis, so lastly saya decide nak letak gambar je la.


syawal tahun ni biasa-biasa je bagi kami bertiga. macam biasa, persiapan lebih kepada haziq iman. paling sempoi, saya & hubby tak beli baju raya pun tahun ni. sebab belah sungai besar, ibu dah belikan kain siap tempah jahit lagi (untuk hubby & haziq iman sekali). kat belah terengganu pun sama, kak ja dah belikan kain dan dah siap tempah (saya punya je :P). saya tukang pakai. bertuah punya menantu hantu & adik kan?


gambar pun tak banyak. ni pun ambik gambar masa kat rumah wan (nenek saudara hubby). kitaorg memang suka datang sini sebab tepi sawah, angin sepoi-sepoi bahasa. memang syok habis. haziq iman pun bebas gerak sana sini sebab tak banyak kereta.




gambar kami bertiga cuma ada dua keping. tapi yang cantiknya cuma sekeping. hehe, biasalah kan..ada budak kecik ni, selalu sangat spoilkan keadaan. kebetulan pulak masa ni haziq iman kena alahan kat pipi, taktau sebab tersalah makan apa. hensem jugak, tapi tak banyak sangat :)


susah nak suruh dia senyum, sebab dia sibuk nak datang serbu kat kamera. muka berkerut semacam sebab masa tu tengahari, tengah panas terik.

ni la hero kesayangan kami. makin ligat, makin nakal, makin berakal. dulu mudah nak uruskan dia, cuma sekarang agak mencabar. kadang-kadang dia boleh menangia terlentang kat shopping complex kalau tak dapat apa yang dia nak. tu yang buat kami fobia nak bawak di pi beli barang dapur. tapi kalau tak bawak, mana nak letak dia kan? hehe. 

so penyelesaiannya, keluar awal pagi. kami suka beli barang dapur kat mydin subang jaya. pukul 9.00 pagi dah terpacak tunggu mydin buka. awal-awal pagi ni dia fresh sikit, so tak banyak ragam sangat. pukul 10 biasanya dah habis membayar. masa tu la mood dia dah mula meragam sebab mengantuk.

eh, apa pulak kuar tajuk raya ni? nanti la..nak cerita dalam entri lain pasal perangai si hero ni.


 
ni pulak gambar dekat rumah nenek saya (moyang haziq) kat kemaman. pertama kali haziq iman jumpa 2pupu dia. padahal duduk kat putraya je, tu pun susah kemain nak jumpa. kat kemaman jugak jadi port bermain. nampak la haziq iman ni pandai berkawan. memang tak kering gusi la tengok kerenah diaorg berdua ni. sorang berair mulut, sorang berair hidung, isk..

err..hilang idea dah. gamabr pun tu je yang ada.
selamat hari raya! :)