.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Tuesday, August 14, 2012

..keputusan temuduga PPPT DH41 sesi Jun 2012 dah keluar..

Assalamu'alaikum.. 

bagi pengunjung-pengunjung yang datang ke sini untuk dapatkan maklumat bila tarikh keputusan bagi temuduga PPPT DH41sesi Jun 2012, anda boleh la berbuat demikian di link INI
(http://anggerik.spp.gov.my/sistemDH/StatusDH/carian.php)

tahniah pada yang berjaya ye :) 

result saya, kena simpan dalam stor, hehe. apapun, alhamdulillah. kalau ada rezeki, dipanggil la kot nanti nanti nanti nanti nanti..at least, jadi simpanan dalam tempoh 6 bulan kot. kalau tak dipanggil pun, maknanya ramai lagi calon lebih layak dari saya. 

wallahu a'lam.

12 comments:

  1. kejuruteraan perisian dan pengaturcaraan..td sy ada borak2 dgn bekas staff spp..dia cakap selalunya klu calon berjaya tolak tawaran, calon simpanan akan dipanggil bila2 masa..awk bidang apa ye?

    ReplyDelete
  2. salam. samalah, simpanan jugak. macam sedih je. sampai ke blog ni sbb nk tau status calon simpanan. huuuuu...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..dapat tu kak mar..insyaAllah..aku dlu pun berstatus simpananan gak..tahniah2 byk tau..hehe..n slmt hari raya aidlfitri..maaf segala2nye ye...:)

    ReplyDelete
  4. salam ika,
    taktau la apa statusnya..bergantung pd brp ramai org yg berjaya temuduga, tapi tolak tawaran tu..lps tu bru calon simpanan akan dipanggil..jgn sedih2..insyaAllah, masih ada rezeki lain yang menanti kita, mungkin.. :)


    ucu,
    tu la..mak aku konfiden cakap, masih ada harapan sekurang2nya 50-50..dah usaha, so skrg doa byk2..tambah2 dlm bulan ramadhan ni..hati aku skrg ni tenang je bila dpt tau status calon simpanan tu..aku yakin, Allah ada rancangan-Nya yang tersendiri..
    selamat hari raya gak buat ko, musa ngan kimi hencem..hopefully dpt jumpa ko syawal nnti.. :D

    ReplyDelete
  5. salam hariza, ape khabar? tahniah utk awak ye. Akak yang satu group ngn awak masa interview aritu. Mmg dok sebelah awak. Yang 'blur' pasal rukunegara tu. hehe ;)

    ReplyDelete
  6. a'ah harap gak dpt ketemu..huhu..perancangan Allah itu Maha Hebatkan..usaha sudah..tawakal je tggl lg:)

    ReplyDelete
  7. saya bidang kejuruteraan elektrik...setakat ni saya x dengar keputusan gagal...saya cuma dgr berjaya dan simpanan.tulah..ada yg gagal ke?..sedih~~

    ReplyDelete
  8. salam..
    akak! akak dapat ek? tahniah!! happy utk akak.. :D
    aritu kan kita berempat dari umt..akak je yg dpt tau..sy dgn lg 3 org kosmate tu, semua jd calon simpanan..hehe..


    ikin..
    insyaAllah..aku mmg ada plan nak gi jln2 kat area kajang..mybe mggu kedua raya kot..tgok dulu camne..kot2 faiz tak dpt cuti..huhu


    shici7nana,
    tu la..sama la kita..mmg tak penah dgr lagi yg dpt keputusan gagal..agaknya yg tak dpt tu, semua jd simpanan kot? wallahu a'lam..

    ReplyDelete
  9. salam iza,
    maksudnye kita semua dr UMT berjaya la ye. alhamdulillah. InsyaAllah, ade rezeki tu. Akak doakan nnti turn iza pulak. Amin :)

    ReplyDelete
  10. ameen..tq kak.. :) mudah2an ada la rezeki kitaorg ni..dup dap jugak dibuatnya..ye la, 50-50 kan? tp kan, xpenah lagi sy jumpa calon yg dia cakap tak berjaya..yg sy jmpa setakat ni cuma yg berjaya dgn calon simpanan je..ramai betul yg jd calon simpanan..

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah if ada rezki, ada la tue.. welcome to my club as PPPT DH... hihih skang SPP yang handle utk jawatan ni.. around 4-5 years before masa awl2 dlu still boley submit resume direct to the poli or KK yang kite nak.. skang 100% SPP.. neway all da best my frenz! kalo dpt nnt koling i k.. senior u ni..hahahaha da 5 years as pppt

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..