.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Tuesday, October 25, 2011

..rela, walau dalam keterpaksaan..

Assalamu'alaikum..

ecehh, tajuk cam pape je kan. takde pape, biasalah dengan empunya blog ni. apa-apa hal sikit, nak mengadu. sikit-sikit nak mengadu. nak mengadu dengan BFF macam segan. memasing dah kahwin, ada anak, jadi mcam ada gap. padahal diaorang ok je. sudahnya, blog la yang jadi mangsa.

mulai 1 november nanti saya dah kena tukar team kat opis ni. takde dah buat kerja-kerja SAP. lepas ni buat kerja lain pulak. sebenarnya diberi pilihan, nak tukar ke tak. tapi kalau dah diberi pilihan, sebenarnya memang nak kena tukar la kot. cuma pilihan diberi supaya pertukaran team tu nampak bukan seperti paksaan. huhu.

ok, takde nak salahkan sesiapa. urm, mungkin saya patut salahkan diri sendiri kot :) pertukaran ni dibuat demi kebaikan bersama. chewahh. maka, terimalah seadanya.

perasaan?

entah. susah nak kata. sedih ada. gembira pun ada. malu pun ada. teruja pun ada! setiap perasaan ada sebab musababnya. jadi segalanya saya terima dengan hati yang terbuka walaupun dalam masa yang sama, saya pohon dengan Allah supaya kuatkan hati saya, tabahkan hati saya.

masuk team baru bermakna dapat task baru yang berbeza dengan kerja-kerja saya sebelum ni. sebenarnya, saya sayang sangat-sangat dengan SAP. terlalu sayang. saya suka team saya sebelum ni. banyak benda baru saya dapat tahu. tambah-tambah lepas involve pulak dengan SAS. bertambah-tambah la suka. tapi jodoh saya dengan SAP & SAS ni tak panjang. bercerai juga akhirnya. haaa, kan dah melalut tu.

hmm, takleh nak cerita panjang-panjang pasal isu kerja ni. takut kang ada sesiapa yang tak berkenaan baca entri ni, tak pasal-pasal timbul benda lain. asalnya nak bercerita untuk release tension, karang bertambah-tambah pulak tensionnya.

jadi begitulah.
hidup manusia ada pasang surutnya. adakala kita turun, adakalanya kita naik. adakalanya mendatar takde perubahan.

Man jadda wajada wa man zara'a hasoda
Sesiapa yang berusaha maka dialah yang akan mendapatnya, sesiapa yang bercucuk tanam maka dialah yang akan menuainya

1 comment:

  1. laling take care:) jdkan ia satu cabaran ketpt baru..:)

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..