.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Thursday, August 11, 2011

..teka teki, samar-samar sudah terjawab..

salam.

sudah 4 ramadhan. tapi saya masih lalai untuk merebut sebanyak-banyak pahala yang dijanjikan jika kita bersungguh-sungguh beribadat pada-NYA.

pengalaman pindah rumah agak memenatkan. it was a very hectic weekend. proses pack barang, pindah barang hingga nak unpack memang memerlukan tenaga. tambah-tambah dalam bulan puasa ni. agak mencabar. tetapi merungut bukanlah satu penyelesaian tapi lebih kepada 'memenatkan' lagi keadaan, jadi shut up your mouth then smile :)

sebenarnya ada lagi satu kegusaran yang tengah duk main-main dalam kepala ni. semalam sempat berbual dari hati ke hati dengan hubby.

"kalau ada, macam mana abg?"

hubby senyum je.

"syg rasa?"

haha, kita tanya dia, dia tanya kita balik.

"entah. taktahu. bercampur-campur. excited pun ada, takut pun ada. tapi rasa macam perasaan nak senyum tu lagi banyak dari tak senyum."

"tu la. abg pun rasa sama macam tu. kalau ada, agaknya kita jadi kalut-kalut sikit. tapi kalau tak ada, mesti kita rasa macam sedih. betul tak?"

perbualan mati di situ. kami kehilangan kata-kata.




. . .


. .


.


. .


. . .



itu cerita 3 ramadhan yang lepas. hari ni dah pun 11 ramadhan, sudah masuk 2/3 bulan. dan cerita yang ada adalah berbeza keadaan.

keesokkan hari selepas perbualan kami, saya langkahkah juga kaki ke guardian berhampiran opis. sebab dah banyak sangat spekulasi yang ada dalam kepala ni.
- dah 2 minggu hubby asyik duk mengidam nak makan itu ini. sama macam saya hamilkan haziq iman dulu. walhal sebelum ni biasa je.
- ada jiran tegur badan saya macam orang hamil.
- susu badan drop dengan teruk.
- "puan P" dah lewat 2 bulan.
- selera makan kurang.
- saya demam-demam manja on off pada waktu malam.

tapi.....
belum sempat nak test pun, petang khamis tu, "puan P" dah datang menjengukkan mukanya. tiba-tiba ada rasa sedih. even sebelum ni mulut asyik duk kata,
"taknak dulu dalam masa terdekat ni. nak tumpu perhatian pada haziq iman."
tapi perasaan tu macam berbolak balik. wujud sedikit perasaan kecewa.

ada sedikit unsur mengada-ngada sikit kat situ. hubby cuma cakap,
"redha tu penting. tu maknanya belum masanya untuk haziq dapat adik."
haziq iman pulak, tengah ralit-ralit main, tetiba sengih kat ummi ngan ayah dia. so, macam biasa, senyuman dia tu memang penawar paling hebat bagi ummi dia.

takpelah sayang. lain kali la ye ummi bagi adik kat haziq iman :)

3 comments:

  1. senyum aku baca...xpelah, mungkin Haziq perlukan perhatian lebih lagi dari korang...insyaAllah ada rezeki nnti..bglah dia puas menyusu badan, puas manja dengan ummi nya......aku klu ikotkan hati mmg nak lagi tapi bila tgk Rizqin, nntilah dulu bg dia cukup susu badan & manja...ni baru pandai jalan..manjanya jgn cakap....manja sgt! tu yg aku ckp sendiri dalam hati...xpe sabar.

    ReplyDelete
  2. kdg2 dtg period pun ada isi kak iza, better lepas period habis, check balik. hehe..

    apapun kalau xde, redha je. Allah tahu apa yg terbaik utk kita, bila sampai masanya InsyaAllah akan ada punya. aminn..

    ReplyDelete
  3. ude..hehe..tu la psl..takpe, smpai masa, ada la nanti..haziq pun lately mnja sgt2..ada masa2, nak gi hntr taska pun aku mcm berat hati..

    ella..
    hehe..takde kot.. :p

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..