.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Monday, May 30, 2011

~Budak dah lama tak bukak blog buat muka tak malu tayang entri baru ;)

salam.


jumaat, 27 mei 2011

pukul 4.30 pagi, haziq iman bangun nak susu. kepala rasa berat. badan rasa penat. tapi abaikan. kemudian rasa nak ke tandas. bangun, rasa gelap mata. dalam masa yang sama, kaki tetap juga melangkah, tanpa arah. kemudian, dummm! langgar dinding. tak sempat jatuh, hubby dah tolong paut.

kemudian fikir, tak makan nasi ke? eh, makan. ada salah makan ke? rasanya takde.

pergi klinik. isk, darah rendah rupanya. lagii rendah dari hamil dulu. pelik, dah lama tak kena tekanan darah rendah ni. bagitahu doktor, masa hamil dulu selalu la rendah. kemudian doktor tanya pasal kitaran period. lupa, tapi nasib baik ada simpan note dalam telefon. last 20 april. tak pasal-pasal kena buat urine test, takut pregnant. hati dah berdebar-debar. "ada" ke?

negatif. fuhh..

tapi, ada kandungan tak diingini dalam urine. kencing kotor. kemudian buka cerita, 2-3 hari lepas ada sakit-sakit kat ari-ari. pastu macam bleeding sikit sebab angkat baldi penuh berisi air, takde sape tahu sebab kalau ada orang tahu, confirm kena marah. eh, doktor nak scan la pulak. pelik rasanya bila scan perut masa tak pregnant. lain macam. takde pape yang merisaukan pun bila scan, cuma uterus besar sikit saiznya dari biasa. tapi doktor kata ok je.

pastu ambik pulak suhu badan. 38 darjah je.
"demam sikit ni."

hehe, nak tergelak pun ada sebab tak rasa macam demam pun. tapi doktor kata macam tu, iye kan je la. bagus betul doktor ni. habis semua benda dia nak periksa. teliti. dah tak pasal-pasal dapat 5-6 jenis ubat. alhamdulillah, nasib baik kompeni yang bayar. terima kasih pos malaysia! kalau bayar sendiri, menggigil masa nak bayar kot.

dan lagi penting, saya dapat MC pertama dalam tahun 2011 ni.



motif entri?
saya hepi dapat MC sebab boleh peluk cium / gomol budak tecit saya tu puas-puas. hehe. haziq iman pun gembira dapat DF puas-puas. asyik senyum je.

Tuesday, May 10, 2011

~testing..testing

video