.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Tuesday, March 8, 2011

~Semilir angin bulan februari

salam.


failed..!


failed nak update blog banyak-banyak. isk..isk..isk..



- kisah haziq iman -
genap 3 bulan pada 13 februari. pergi cucuk kat pusrawi. alhamdulillah, masih lagi bertahan dengan rekod tak menangis masa kena cucuk. pada ummi dia yang cukup ngeri ngan jarum, satu kejayaan bila haziq iman tak nangis. hehe. siap ajak doktor borak-borak dan sengih dengan nurse yang cun melecun tu. berat 3 bulan - 7.2kg ikut genetik ayahnya. panjang dengan ukur lilit kepala, taktau sebab nurse tak ukur pun T___T

hero saya ni dah mula nak mengiringkan badan. tapi belum pernah lagi berjaya meniarap. kalau berjaya pun, dengan bantuan tolakan dari ayah dia. ummi suka tengok je. badan dah boleh nak pusing-pusing. tang bunt** je yang belum berjaya. kena usaha lebih keras :)

21 februari
haziq iman dah pandai ketawa mengekek-ngekek. paling best, dia ketawa dengan saya dulu baru dengan ayahnya. maklumlah, dia ni anak ayah. kuat borak pun dengan ayahnya.dengan ummi, dia diam je. cuma mata je yang pandang muka saya kalau saya bercakap-cakap dengan dia. kadang-kadang naik jeles jugak dibuatnya :( kalau dia tengah syok borak dengan hubby, kemudian saya join borak sekali, automatik haziq iman diam. pastu bila saya menjauh je, dia sambung borak dengan hubby! taulah anak ayah, tapi jangan la buat ummi macam ni, huhu.


22 februari
pukul 4.30 petang, pengasuh kat haziq iman hantar sms,
"susu haziq dah habis. sekarang last."

pukul 4.30 habis? maunya hati tak cuak kalau dapat sms macam ni. setiap hari saya hantar 6 botol susu x 3.5oz. dari pukul 7 pagi sampai 7 malam. kadang-kadang pukul 6.30 petang. even masa balik kerja tu hujan tengah lebat, tapi redah jugak dengan hubby. sampai-sampai je pukul 6.25, haziq tengah sengih-sengih duk main dengan pengasuh dia. alahai, leganya..

esoknya saya bekalkan 7 botol x 3.5oz.


26 februari
saya sampai kat taska pukul 7 malam. agak lewat sebab hubby ada kerja nak kena settle. sampai-sampai je, dengar suara haziq iman tengah nangis. kelam kabut saya turun dari motor sampai tersadung batu, ish. belum sempat nak tanya, pengasuh dia dah bagitahu,
"susu dia dah habis kak, pukul 6 petang tadi."

"haaa, habis lagi?"
mana la tak susah hati saya. hasil pam memang ciput-ciput. cukup makan. pam semalam, untuk minum hari ni. kalau haziq iman dah makin demand, maknanya saya kena usaha kuat lagi.

'takpe haziq, jangan risau. ummi akan usaha lagi.'

sekarang, haziq perlukan 8 botol x 4oz setiap hari. alhamdulillah, saya masih mampu bertahan.


ye, apapun, perjuangan mesti diteruskan. kumohon redha dan kekuatan-Nya. ameen.

Hai aunty..!



















alamak, apa nak jadi ni? tajuk sikit punya gempak, tapi sebenarnya cuma nak update pukal bulan februari. tu pun ciput je. maaf ye. lack of ideas. otak full dengan benda lain sekarang ni.






saya --> tunggu pula ~Semilir angin bulan mac. heheh.

2 comments:

  1. cepat update cpt! hehhe..hai haziq!! ni auntie ella! heheheeh~

    ReplyDelete
  2. bagusyer ko za..alhamdulillah la cukup lagi kn susunyae..aku doakan ko terus diberikan kemudahan tuk susukn haziq..chiyok2

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..