.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Thursday, November 11, 2010

~Mencari kekuatan


sejak dua tiga hari ni, banyak sangat dapat sms dari kawan-kawan. semua duk tanya soalan bonus..
bila due?
dah bersalin ke belum?
dah ada turun tanda tak?
sihat ke tak?
still kerja atau dah mula cuti?
macam-macam lagi.

mak buyung pun balaslah,
"baby sayang nak tinggalkan perut. tengah syok berpusing sakan kat dalam ni."

serius, penantian memang satu penyiksaan. antara rasa takut nak menghadapi saat bersalin dengan rasa tak sabar nak menatap wajah si-tecit. semuanya bercampur baur.

tak henti-henti mulut melafazkan doa nabi yunus,
..dalam usaha untuk mencari kekuatan dan mohon moga Allah permudahkan segala urusan.

kalau 'ter'over due, doktor dah bagi tempoh seminggu dari due yang ada.

hubby pula cakap kat si-tecit,
"takpelah sayang. duduk la dulu kat dalam tu. dah sampai masanya, keluarlah dengan selamat. ayah & ummi tunggu."

dan saya, penantian akan diteruskan..
segalanya, lillahi ta'ala.


saya --> saat-saat akhir ni pun, ada mengidam jugak.. nak makan ikan bakar tanglin. tapi taktau la sempat ke tak. walhal dah dekat sangat dengan opis. masalahnya, takmau makan sorang tapi nak berdua dengan hubby. macam mana tu?

2 comments:

  1. ella pun tak sabar tunggu..ble kak iza nak bgtau dah bersalin..eheheheh~

    ReplyDelete
  2. sabar ye iza. betul tu. janji semuanya selamat. jangankan iza x sabo. p pun x sabo sebab ble rase baby duk merry go round dalam perut ni.. rase macam nak jumpe sangat da baby ni. hihih..

    yang penting, semuanya selamat. Enjoy the moment while the baby in the womb. nanti enjoy moment ble dia da come to the world. :e

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..