.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Wednesday, November 3, 2010

~Goodies bag

masa 2nd checkup kat pusrawi hari tu, nurse bagi saya satu goodies bag masa dah nak balik. berat.

tapi tak pasti pula kenapa saya je yang dapat. sebelum-sebelum tu, takde pun nampak nurse bagi kat mommies lain. agaknya diaorang dah pernah dapat kot sebelum ni.

so, inilah isinya. dari abbot laboratories.

ada 3 isi. 2 paket kecil susu anmum materna perisa coklat (tiada dalam gambar), susu similac advanced, buku + majalah.

ini bukunya. banyak sangat info kat dalam ni. dari sebelum hamil, semasa hamil dan selepas bersalin. paling hubby excited bila ada jadual mile stones baby dari umur 0 hingga setahun, kalau tak silap la. bila baby mula bagi respon pada panggilan kita, bila baby mula tersenyum, meniarap & sebagainya.
ahha..buku tu harga dia RM18 kalau nak beli. tapi tak sure pulak kat mana ada jual.

ni pula, susu similac advanced. memula tu ingatkan susu untuk mommies, tapi untuk baby rupanya. susu yang dah siap berbancuh.

cuma pasangakn puting kat botol tu je. tapi macam konpius, sedia untuk diminum? tak perlu panaskan ek?

tapi yang pastinya..
susu ni akan tersimpan kemas dalam almari. semangat saya untuk bagi full breastfeed kat si-tecit ni, buat saya fikir "tak kisahlah membazir pun kalau buang susu ni."
takpun nanti, saya bagi kat sesiapa je susu ni.. :) lahipun sesuai untuk bayi 0-12 bulan. cumanya, tarikh luput dia dah dekat, bulan mac 2011.


saya --> amboi, sejak ada water mark ni, makin rajin lak wat entri bergambar. sebelum ni bukan main ngaku tak mesra gambar. hehe.

No comments:

Post a Comment

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..