.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Thursday, September 2, 2010

~Mana la mood ni pergi

sudah 23 ramadhan.

kejap je kan? pejam celik pejam celik, ramadhan hampir meninggalkan kita. 8 hari yang masih ada ni, kena la di ambil peluang sebanyak-banyaknya.

saya belum khatam al-quran lagi untuk bulan ramadhan ni. rasa tercabar juga bila dapat tahu anak saudara dah khatam bila masuk 19 ramadhan lepas. mana taknya, baru darjah 4. ni achik dia, jauh lagi nak mengejar. taktau la sempat ke tak sampai ke akhir ramadhan nanti.

macam saya cakap sebelum ni, persiapan raya, memang nan ado. baju raya pun memang takde beli. tambah-tambah dengan perut yang dah makin ke depan ni. tapi my lovely mom cam tahu-tahu je kan anak dia ni camner, so minggu lepas sampai la 4 pasang baju kurung ke tangan saya. alahai, sayangnya kat ma! lebih dari cukup dah tu. salah satunya, hampir-hampir menepati tema kat umah in-law tahun ni. kira jadi je la.

hubby pun, macam takde mood nak beli baju raya. ada t-shirt baru je sehelai. tu pun my dear sis-in-law yang bagi. tapi cadangnya, nak jugak carikan dia sehelai baju melayu. sian pulak kalau kena pakai baju lama. tengok la, cari kat sungai besar je la weekend ni.

kuih?? lagi sedih. hari tu merengek-rengek kat hubby, nak beli oven butterfly (oven 4 segi yang warna hitam tu), tapi hubby bo-layan. nanti katanya oven tu jadi penunggu setia stor. bukan digunakan pun. nak buat kuih raya, tunggu balik sungai besar. buat sekali ngan anjang (mak saudara hubby). hubby cakap, tunggu tahun depan je kalau nak buat sendiri. jadi sebagai isteri yang taat ecehh, redha je la.

hmm, dah taktau nak menceceh pasal apa lagi. lately, rutin hidup macam biasa.

oh ye,
si-tecit-dalam-perut dah makin membesar bagai juara. dalam bulan puasa ni, makin ligat dia buat summer-sault dalam perut ummi dia. kejap pusing sana, kejap pusing sini. minggu depan ada check-up lagi. risau jugak ni, sebab baru ni timbang kat pasaraya giant, berat macam dah turun 2kg je. aiyokk.. hb pun taktau la apa cerita. hope dah naik sikit la nanti. penat aih nak dengar nurse membebel dengan penuh kasih sayang.


saya --> hari ni nak cari air kelapa la kat bazar. si-tecit-dalam-perut dah masuk 30 minggu, dah boleh minum air kelapa kan? urmm, terbayang-bayang kesegaran bila buka puasa dengan air kelapa ni.

No comments:

Post a Comment

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..