.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Thursday, May 27, 2010

~SMS and calling2

tak dinafikan, pasangan bercinta memang takkan berenggang dari handphone masing? setuju? nak kemana-mana pun, mesti nak bawak handphone. kadang-kadang ke bilik air pun bawa handphone jugak haa..sape la yang buat keje tak senonoh tu yek.. :p

masa zaman belum kahwin dulu, saya pun macam tu. kalau lupa bawa
handphone ke mana-mana, mesti rasa tak kena je. mula la cari alternatif nak bagitahu si dia yang saya tertinggal handphone. cuma kalau kat rumah, terpaksa cover sikit depan ma ngan ayah. nanti tak pasal-pasal kena sebijik. selalu sangat terkena dengan ma kalau duk taip2 sms masa tengah masak,
"haa, masak dengan
handphone tu sekali. masukkan dalam periuk. cepat sikit siap."
Oppss, cepat-cepat campak
handphone kat tempat lain sambil sengih-sengih.

masa tengok tv pun, tangan sorok bawah bantal. main taip je tanpa tengok skrin. jari jemari pun dah hafal kedudukan huruf pada keypad.
peratus kemungkinan untuk silap taip memang agak rendah.

tengah malam, bergayut guna super saver. tapi takdelah selalu pun. lagipun tak sedap jugak orang dengar, sebab keadaan sunyi sepi. cakap pun benda-benda biasa, kegiatan harian, itu ini. kadang-kadang imbas kenangan lama. tapi selalu jugak ter'eksiden' tertidur masa tengah dalam talian. esoknya ada la yang lancar perang.. :p

sekarang..
bila dah kahwin nak masuk 6 bulan pun rupanya kegiatan sms dan calling2 ni tak berakhir. kat pejabat, sms tetap berjalan macam biasa. pantang ada masa terluang. cuma kalau bz sangat, harap maklumlah kan.

kadang-kadang buat super saver bila saya balik ke terengganu atau ke rumah mentua tanpa hubby. terimbas kembali pengalaman masa bujang. tapi bila lepas kahwin ni, selamba sikit nak bergayut depan orang lain. nama pun hubby sendiri kan?

kenapa tiba-tiba saya tulis entri ni? kisahnya, ada opismate hubby tengok hubby ni asyik je duk taip sms. so dia cakap hubby saya ni mesti sms dengan makwe. sebab sambil sms, sambil sengih-sengih. rancak macam orang bercinta.
bila hubby cakap sms dengan wife, dia macam hairan; dah kahwin, dah jumpa tiap-tiap hari kat rumah pun, takkan rancak lagi bersms?

hmm..tu la nikmatnya berumah tangga. sambil mencari redha Allah, kita kena sentiasa berusaha untuk kekalkan kemesraan yang ada. sesekali sebutkan "i love u" pada suami atau isteri. nyatakan yang kita sangat menghargai dia di dalam hidup kita. jangan lupakan pelukan untuk mereka pada setiap hari.


saya --> hakikat yang bercinta selepas kahwin lebih membahagiakn ni memang tak dapat disangkal. semoga kasih sayang kami kekal dunia akhirat, ameen..

2 comments:

  1. eheks..same la saya..dr zmn bercinta smpai la sekarang..x benti msg n coling2..1 ari blh msg dkt 100sms..kalu asben bz tu kureng la sikit msgnye..coling plak kdg anak pun dijadikan alasan..gtau asben anak nak helo2 ayah padahal umi die yg nak hahaha...

    ReplyDelete
  2. mcm sweet je za perasaan tu kn..:-)

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..