.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Friday, August 28, 2009

~Berakhir sudah..

seminggu berkampung di kompleks antarabangsa, jalan sultan ismail. dan seminggu yang agak meletihkan. tapi menyenangkan! hari ni, hari akhir training.

dah setahun lebih saya tinggalkan bilik kuliah. bila dah masuk training, kembali menjadi pendengar, sambil tengok nota, sambil menyalin maklumat dan sambil tekan-tekan kekunci komputer..saya cukup excited. hehe, tak payah fikir pasal kerja yang berserabut kat pejabat tu, dan saya kembali merasai suasana seorang pelajar. itu yang seronok sebenarnya.

tapi bila mata asyik nak buat silap mata sebab selalu je tertutup tanpa sedar, aduih, sabar je la banyak-banyak. mengantuk, jangan cakap. pagi-pagi mata dah buat onar.

rutin harian turut bertukar minggu ni. pagi-pagi masih lagi ke pejabat dengan my dear bro. sampai di pejabat, terus berkejar ke lrt pasar seni. menuju ke kl sentral. dari kl sentral, jalan kaki ke kl monorail. ada pulak orang buat renovation kat tengah-tengah tu. so, nak ke kl monorail, kena jalan kaki agak jauh. bersebelahan dengan poslaju. kemudian, naik monorail ke stesen raja chulan. nasib baik la kompleks antarabangsa tak jauh sangat dari stesen raja chulan tu. 5 minit jalan kaki, dah sampai.
masa balik, naik monorail semula ke kl sentral. kemudian tunggu bas, balik ke kota damansara. fuh, memang agak penat. tambah-tambah sekarang ni bulan puasa. hujan pulak tu. berebut-rebut naik train dan bas. ada sekali tu, dalam monorail, tangan tak dapat nak berpaut kat mana-mana pemegang pun. alih-alih monorail tu bergerak, pasrah je la. tersepit tengah-tengah orang ramai. depan belakang, kiri kanan. jadi imej pegun kejap. tu pun nasib baik ada ruang nak bernafas lagi. tapi maklum je la, udara tersangat la 'segar' bila dah bersesak-sesak macam tu. dalam pukul 7.30-8.00 malam, baru sampai rumah. fuh, lembik. nak berbuka pun dah takde mood. makan pun, sekadar buat syarat.

malam je, awal-awal dah collapse. apa punya anak dara la ni. berkali-kali juga my dear bro dah sound. tapi sis-in-law selalu backup, hehe. ye la, my dear bro tak pernah rasa berebut naik train, berebut naik bas ting-tong dalam hujan lebat, tak pernah merasa berdiri lebih dari sejam dalam bas yang asyik berhenti & suka sangat brek mengejut, berhimpit-himpit dengan segala mat bangla & indon.

apapun, syukur sebab sedang dalam keadaan 'mc' sekarang ni. jadi, kuranglah sikit rasa rugi dalam bulan puasa ni. tertidur awal pun, boleh lagi rasa senang hati.

malam ni balik kampung...!
perkara paling best untuk dilakukan =)
insyaAllah, sempat sahur kat rumah subuh nanti. untuk berbuka, dah janji dengan dear mom & sis, nak masak nasi ayam sama-sama. tak sabarnya...

saya --> hilang segala penat bila belek-belek tiket bas balik terengganu. hehe.

1 comment:

  1. semoga perjalanannya diberkati kak~

    balik Terengganu jangan lupa belikan Zara hadiah besday~

    hehehe~

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..