.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Friday, July 3, 2009

~OPTIMIS

akhir-akhir ini, agak berserabut dengan kerja-kerja di pejabat. gara-gara timeline yang beranjak sedikit dari jadual asal. 'workstation' saya pun dah naik semak dengan timbunan functional spec. kertas sana sini. baru kemas sekejap, dah berserabut lagi dalam tempoh 2-3 jam lepas tu. tapi kalau langsung tak mengemas, alamatnya ada la functional spec yang lesap entah kemana-mana. tambah-tambah, my abaper mate dah mula bercuti melahirkan anak bermula hari ini.

terasa kepala pun makin memberat. tapi itu la. silap sendiri juga. awal-awal takmau serius buat kerja. dah sampai masa, baru la terkedek-kedek nak buat itu ini. makin banyak buat kerja, terasa macam semakin banyak yang belum disiapkan.

apapun, saya harus optimis. semoga semua kerja-kerja saya dapat disiapkan dalam masa yang ditetapkan. iye, semuanya harus diselesaikan sebelum akhir bulan ini. kalau tak, habis la saya. tak pasal-pasal naik nama,
"cik hariza salah satu penyebab projek xxxxxx lari dari milestone. salahkan dia..!"
bukan ke ngeri tu?


saya --> selalu mimpi mengadap laptop. paling menakutkan bila mimpi buat kerja sambil bos tunggu kat tepi. huhu.

8 comments:

  1. Salam...
    bestnyer suasana kerja programmer..
    rindunyer..

    chayok kak..
    u can do it!!!

    @};---

    ReplyDelete
  2. tul la za,
    mimpi tu kedengaran agak ngeri..

    ReplyDelete
  3. Salam...
    alhamdulillah kak..
    semua kembali baik...
    terima kasih banyak2...

    bila dah mcm ni..
    rasa manis lak..
    kekeke...(^^,)v

    ReplyDelete
  4. zara,
    serius..ngeri..


    dayah,
    tq my dear..insyaAllah, mudah2an dayah dapat rasa semua ni nanti..mana tau, ntah2 lg adventure dr akak..

    ReplyDelete
  5. sue,
    hehe..sempat la 3-4 kali mimpi camni..
    nak kata tak baca doa tidur, dah baca dah.. :P


    dayah,
    alhamdulillah.. :) hepi to hear..isk, mcm2 kan..hehe

    ReplyDelete
  6. sangat la tidak boleh membuat keje kalau ada org kat sebelah
    kalau boss lagi la
    terus macam tak reti nak buat keje
    oohhh, balik ini sgt banyak report kena kasik siap..
    addooiii...
    dah la nak cuti menghisap madu di bulan hujung bln ni :)

    ReplyDelete
  7. hehe...scary je mimpi.keje leklok ek;)uhuhu

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..