.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Friday, March 6, 2009

~Tag by Lydia

    saya telah ditag oleh kawan lama dari kuittho a.k.a uthm, lydia, yang seangkatan dalam kelab kebanggaan kami, kelab kaunseling & kerjaya (kkdk).

  1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
      - my lovely family
      - iman

  2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
    1. makanan tengahari semalam, nasi + ikan keli + sayur = rm4.00

  3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
    1. dekat rumahku syurgaku. kat terengganu. tapi akad nikah, hope dapat buat kat masjid-rumah Allah.

  4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
    1. insyaAllah, sampai akhir hayat.. dunia akhirat mudah-mudahan.

  5. Adakah anda dilamun cinta?
    1. err..

  6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
    1. restoran? hmm, lupa la. dah lama tak makan kat restoran (lagi suka tapau). restoran teratai (kedai mamak) rasanya.

  7. Namakan buku terakhir yang kamu beli
    1. "tau tak apa" karya dr. hm tuah iskandar al-haj. bagus buku ni. banyak teladan.

  8. Apakah nama penuh kamu?
    1. hariza akmar binti hassan :)

  9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
    1. selalunya dengan ma la. anak pompuan kan? tapi dengan ayah pun ok je nak kongsi cerita, tambah-tambah bila dah besar-besar ni.

  10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
    1. urmm..sape ye? cannot think la. sultan mizan boleh tak?

  11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
    1. - my chenta hati @ salmi suhana binti kamarudin
      - ucu @ ikin @ nor hasikin binti abu hassan
      - my dear hamba Allah (ish, sahabat ke ni?)
      - abg dat
      - mr. far-hunt
      - princesses 39 (miss u all my dear)
      - ada lagi la 2-3 orang adik-adik masa kat UMT
      - cukup la tu. dah lebih dah dari 8 orang. hehe, ngelat kan?

  12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
    1. kalau rasa pakaian yang tahan lasak, biasanya bibik yang masukkan dalam washing machine. tapi kalau baju jenis sensitif, sendiri basuh la.

  13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
    1. - tepi pantai (alahai, tenang je rasa)
      - hope berpeluang menjejak ke Baitullah

  14. Pelukan atau ciuman?
    1. pelukan is better. tapi kalau ada dua-dua, laaaagi baguskan?

  15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
    1. - berasal dari pahang
      - sedang buat PJJ dengan UUM
      - sensitive person
      - dulu sama-sama aktif dalam kelab kesayangan kami, KKDK
      - rendah comel je orangnya

  16. 8 perkara yang amat saya gilai
    1. - kucing
      - anak-anak sedara saya yang nakal-nakal tu (teringin nak ada anak sendiri :p)
      - internet (blog + friendster + cerpen online + ym + apa-apa info)
      - gambar (suka belek-belek gambar. kalau rajin, edit-edit gambar)
      - gadget (laptop + handphone + kamera)
      - buku & majalah (novel, motivasi & apa-apa yang seronok dibaca)
      - bakul kertas & bunga stokin (lately)
      - tidur (hehehehe)

  17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
    1. - aisey
      - Ooooo
      - hehe
      - insyaAllah
      - sabar ek
      - tau takpe
      - hmmm...
      - alhamdulilLah

  18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
    1. - tau tak apa (dr. hm tuah iskandar al-haj)
      - la tahzan
      - ayat-ayat cinta
      - janjiku bersamamu
      - membina jiwa serasi (dr. hm tuah iskandar al-haj)
      - malaysia kita (aduh, patriotik sungguh. padahal pasal ptd)
      - terjemahan surah al-waqi'ah (terbitan jakim)
      - 356 days stories (buku cerita budak-budak. tiap-tiap malam nak kena bacakan untuk diaorg)

  19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
    1. - sutera kasih (inteam)
      - 1234 (aris ariwatan)
      - semangat yang hilang (xpdc)
      - ayat-ayat cinta (rossa)
      - selamat berjuang (brothers)
      - langit biru
      - bila diri disayangi (ukays)
      - aku tanpa cintaMU (mirwana feat faizal tahir)

  20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
    1. - segala apa yang kita impikan tak semestinya akan kita dapat. kerana walau berusaha mana pun kita, keputusannya tetap ada pada Allah swt. DIA mengetahui apa yang lebih baik untuk kita.
      - mula kenal apa itu SAP & ABAP (masih dalam proses nak kenal dengan lebih rapat, hehe)
      - mula belajar untuk mengenali hidup berdikari dengan terjun ke dunia pekerjaan , mula memegang duit hasil kerja sendiri & learn how to manage everything, me myself (its not easy as people say sebab masa ni la kita mula memahami siapa kawan dan siapa lawan)
      - oracle (dah masuk semester akhir, baru nak belajar oracle. huhu. tapi at least, belajar jugak. alhamdulillah)
      - don't jugde a book by its cover (sebelum ni saya tak pernah terkena dengan peribahasa ini, tapi akhirnya.. saya terkena jua. its hurt when someone that we trusted did something bad to us)
      - takde
      - idea
      - laa..

  21. Mari men'tag' 8 orang lain.
    1. - sape-sape
      - yang
      - tengah
      - terbaca
      - entry
      - ini
      - sila
      - jawab ye..except lydia
p/s: adududu..penat cari ilham nak jawab tag ni..hehe, terutama soalan no 20

1 comment:

  1. alamak..
    silap jawab la soklan no 6 tu..
    edit kat sini je la ek..
    hehe..

    makan malam selalunya kat 'restoran kota damansara' je..
    bibik sebagai chef.. :p

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..