.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Wednesday, December 17, 2008

~Tag dari Wan

Disebabkan emosi tengah tak stabil, maka blog telah menjadi sasaran untuk melepaskan tekanan. Maka, ambil la kesempatan nak jawab tag dari Wan. Hehe, dah lama tertangguh. Jom kita jawab.

Rules: Once you’ve been tagged, you are supposed to write a note with 16 random things, facts, habits, or goals about you.

  1. Saya sangat-sangat suka makan ikan keli. Makan hari-hari pun takpe. Terutama ikan keli goreng bercili.
  2. Pakai cermin mata 24 jam. Even power cermin mata cuma dalam 3++ je sebelah. Tidur pun pakai cermin mata. Tu yang selalu patah :p
  3. Tiada kompromi dalam memilih makanan untuk dimakan. Semua hentam. Boleh masuk mulut. Kayu, parang, batu pun makan ~ ubi kayu, kacang parang, jambu batu. Erkk, lagi satu, janji halal la.
  4. Hantu tidur. Letak je kepala, pejam mata, confirm boleh mimpi punya ~kecuali dalam bas ekspress, mmg takleh tidur even penat camner sekali pun. Nape ntah?
  5. Teringin nak pergi Rumah Allah. Hmmm, bila ye? Pasni kena rajin-rajin belek buku simpanan Tabung Haji. Ada berapa sen ye kat dalam tu?
  6. Sangat-sangat suka dengan warna biru. Tapi most of my baju kurung, warna coklat. Ish, buta warna ke apa ni? Erkk, awan warna coklat ke?
  7. Harta kesayangan :
    -->Handphone nokia 3310 yang umur dah cecah budak darjah dua

    --> Al-Quran kecil warna hijau yang my dear mom bagi sorang satu kat all my siblings masa 1st time dia pegi Mekah tahun 1994.
    --> Cermin mata. Aiyok, kalau takde ini, kelabu hidup.
    --> Jam tangan. Ada 3 utas. Sayang amat terutama jam tangan yang umur dah cecah 10 tahun ~dapat masa PMR dapat 7A 2B.
  8. Saya seorang yang kedekut :p nak beli kraker mentega kacang Munchy’s @ Kerk, sanggup wat calculation, mana lagi murah. Haa, jangan tak caya.
  9. 80% dari cerita hantu yang saya tonton, bakal bertukar jadi cerita komedi. Ketawa tak abis-abis. Apa la punya hantu, nak nyorok pun duk atas badang campur daun kering (merujuk pada citer Niyang Rapik). Kalau menakutkan sangat, kenapa tak muncul betul-betul depan manusia. Tak payah la nak nyorok-nyorok ~komen,pandai la..
  10. Suka kumpul benda-benda yang ada kesan sentimental. Antaranya tiket kali pertama masuk zoo Negara (1997), tin minuman air (2004), pembalut coklat (2004), tisu KFC ada tandatangan (2008). Macam-macam lagi ada.
  11. Simpan impian nak ambil Ijazah Sarjana & PhD (doakan ye)
  12. Saya bukan seorang yang romantik. Tak pandai nak tunjuk kasih sayang. Sangat kesian pada sesiapa yang suka manja-manja kat saya ~my adik-adik UMT tau la saya camner,hehe..
  13. Saya dah ada 9 orang anak buah. Paling tua, 14 tahun. Paling kecil, 3 tahun. Rindu nak jaga baby yang baru lahir. Tenang rasa hati. Tapi dua-dua akak & kakak ipar macam dah isytihar ‘pencen’ je.
  14. Eii, geli dengan pacat & lintah. Ular takpe. Syuhh, syuhh, pegi jauh-jauh.
  15. 4-5 kali gi tengah-tengah laut naik bot, tak penah kena mabuk laut. Tapi bila naik ke darat je, saya mabuk tak ingat dunia. Aduhai, huyung bagai nak rak.
  16. Suka cakap sorang-sorang. Secara hormatnya, monolog dalam diri. Haha, bukan sakit mental yek..

Selesai. Sekarang, masa nak memberi hadiah pada orang lain. Sesiapa yang baca entri ni, ANDA DI TAG. Sila jawab tag ini ye. No kompromi. Majidah, Pie, Faiz, Dayah, Kakchik, PA, .. dan semua la yang tetiba tersinggah di sini. Wan & Kak Izra tak payah, sebab dah jawab sebelum ni.Thanx yaa.. Salam sayang untuk semua.

2 comments:

  1. La... kena tag lagi! Iza, kakchik memang belum jawab lagi tag ni. Oklah kakchik ambik tapi kena tunggu sikit bila nak publishnya kat blog.

    ReplyDelete
  2. takpe kakchik..
    :)
    take ur time..
    ni first time iza bagi tag kat org lain..
    apapun, terima kasih ye kakchik..

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..