.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Tuesday, December 2, 2008

~Baby

Sekarang ni agaknya musim dengar citer pasal baby kot. Bermula dari Faryza yang disahkan mengandung 4 minggu pada minggu lepas. Hehe, sebenarnya aku tahu cerita dia dari awal, tapi belum dapat lampu hijau dari Faryza untuk dihebahkan dalam blog. Semalam, dia dah secara rasminya mengumumkan berita di blog dia, maka aku pun nak jugak la berkongsi berita gembira ini. Iya, selama ini kami banyak bercerita pasal bila la nak "datang" hadiah dari dalam perut dia. Setiap hari, tak lupa mintak aku doakan. Alhamdulillah, akhirnya Allah kirimkan hadiah berharga itu diiringi dengan 1001 dugaan menimpa. Dari disahkan apendiks, kemudian disyaki bayi membesar di luar rahim, dan kemungkinan tiub fallopiannya di ikat, tapi alhamdulillah.. kini semua telah selamat. Baby telah disahkan selamat. Cuma baby dibimbangi alah pada ubat bius akibat pembedahan. Degupan jantung akan cuba dikesan selepas Hari Raya Aidiladha nanti. Sometimes, i think it was a miracle. Kekuasaan Allah, tak terbatas dengan apa jua sekalipun.


Sabtu lepas, isteri Nazim pula selamat melahirkan anak sulung mereka. Sempat Nazim titipkan SMS padaku tentang kelahiran yang dinanti tersebut. Sebelum ni semasa scan baby, doktor mengesahkan baby dalam kandungan adalah perempuan. Sekali dia keluar, hehe, lelaki rupanya. Habis la.. baju yang dibeli sebelum ni kebanyakan warna pink. Alahai Nazim, dia pun terkejut. SMS pertama, bagitau anak perempuan. 3 jam kemudian, baru la sampai SMS lain dari dia.. anak lelaki daa... silap taip tadi. Apapun, semuanya anugerah terindah. Tahniah buat Nazim & Faryza.


Maka, bercuti la mereka berdua. Dah la kat unit ni ada 3 orang ABAPers aje. Aku, Nazim, Faryza. Sekarang tinggal aku sorang2 je ABAPers. Huhu, cuak jugak sebenarnya kalau tiba-tiba dapat task yang agak berat. Tapi alah bisa tegal biasa. Kena biasakan diri. Kerja adalah amanah Allah. Harus mencuba buat sedaya yang mungkin.

* edit pada 4 Disember 2008

3 comments:

  1. haha..musim membiak namanya..hehe..iza kalo nak rasa kenal la cepat2..eh..kalo dah ad calon..rasa sesuai jangan tunggu lama2 nant mcm2 cobaannya..hehe..all the best tuk adik..

    ReplyDelete
  2. hehe..tu la akak..ni tak termasuk dgn kawan2 saya yang tengah sarat..dgn akak lagi..semua tgh tunggu masa..tak sabar nk tunggu orang baru.. :p rasa mcm saya lak yang terlebih excited nih..

    ermm..insyaAllah kak..tgh slow2 nak gerak la ni.. :) hehe..

    ReplyDelete
  3. pembetulan..lepas raya baru bole dgr degupan jantung...skrang nampak karung je..insyaAllah klu ada dan sihat in progress..nnt scan nampak titik hitam dalam karung n bole dgr nadi...

    ReplyDelete

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..