.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Monday, November 10, 2008

~Labbai kallah humma labbaik

bicara hari ini.. ~bicara tentang hari semalam

jumaat, 7hb nov 2008, 9.00 malam
alhamdulillah..my dear bro & wife selamat check in di kelana jaya sebelum ke KLIA untuk menunaikan fardhu haji.. maka berlaku la sesi 'banjir-banjir' kat kelana jaya tu.. dr apa yang aku perhatikan, my dear sister-in-law yang nampak agak sugul nak berpisah dengan anak2.. ye la, yang sulung pun baru nak masuk darjah 6.. paling utama dgn si kecil amirul.. tapi si kecil yang berumur 3 tahun tu *bijak* sekali.. sedikit pun tak menangis @ merengek.. sedangkan pada hari biasa, selalu mengamuk nak ikut kemana aje si ibu pergi.. mlm itu, si kecil tampak pasrah bersalaman dgn ibu abah, mencium pipi ibu abah & dengan mata sayu menghadiahkan flying kiss.. aisyy, aku pulak yang rasa *sebak*.. my dear bro pun kelihatan gagal mengawal perasaan, terutama masa dia peluk my dear mom & anak2 dia.. doaku, mudah2an selamat pergi & selamat kembali.. dan beroleh haji mabrur.. :)

teringat tika kali pertama my dear parent mengerjakan haji.. masa tu aku berumur 11 tahun.. yup, aku mengambil masa seminggu untuk menenangkan hati.. tiap pagi, bila bangun tido, automatik nangis.. aiyoo, nak kata manja, takde la sangat rasanya.. :p tapi beberapa tahun selepas itu, aku jadi tegar ditinggalkan lagi.. cukup sehari utk menenangkan diri.. iye, pengalaman cukup membantu untuk jadi *tabah* dan *kuat semangat*

previous story (catatan buat seseorang)
peristiwa lucu & menarik.. 'seseorang' telah diminta melantunkan azan sebelum rombongan menghantar my dear bro & wife bertolak ke kelana jaya.. special request by my dear mom.. heheh, katanya ini lantunan pertama dikhalayak ramai.. :p maka 15 minit sebelum azan, resah gelisah la si Hamba Allah ni.. berjalan ke sana & ke sini.. dengan aku2 sekali yang jadi gabra jugak.. tapi tangan si Hamba Allah sempat lagi bermesej2.. ~dengan sape la tu yek? (~_^) tiba masanya, alhamdulillah, semua berjalan lancar.. pitching je lari sikit.. :p

No comments:

Post a Comment

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..