.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Thursday, October 16, 2008

~Hari demi hari

bicara hari ini.. ~bicara tentang hari semalam & hari ini

dulu lain, sekarang lain.. dulu belajar, sekarang bekerja.. dulu main2, sekarang i must do it seriously.. masuk ari ni dah dkt sebulan setengah bekerja di bumi Pos Malaysia ni.. rasa macam baru masuk semalam.. baru je nak 'berkenal kenalan' dgn Mr. SAP & Mr. ABAP.. and today, aku dah makin rasa serasi kerja di sini.. nice environment.. nice officemates.. nice job.. i do like it.. :) tambah2 dapat pulak 'geng sekepala'... memula memasing baik je.. bak kata omputih, pijak semut pun tak mati.. tapi sekarang, pijak cicak, mmg mati katak la cicak tu jawabnya.. hehehe..

aku dah ada teman bercerita kat sini.. pantang ada masa luang jek, bergossip la kitaorg.. tapi gossip hal2 peribadi sendiri je.. takde nak cakap2 psl org lain.. betul tak Faryza? :) mengekek2 kitaorg berdua ketawa.. huahuahua.. tu la gayanya bila org still dlm mood *kanak-kanak ribena*.. :p tu tak masuk lagi dgn kak sham & nazim..

banyak bezanya bila dah keje dgn time belaja dulu.. everything's change.. my dear mom always ask me @ actually most tell me,
"keje ok tak? keje baik2.. bagi sepenuh perhatian.. kalau tak, dapat gaji buta namanya.. jangan banyak main.. kalau boleh, masuk keje biar awal sikit.. balik, jgn la balik on time.. abiskan mana2 keje yang patut.. keje kena ikhlas.. jangan banyak merungut.. jangan nak jaga tepi kain orang lain.. kalau taktau nak buat keje, tanya orang.. jangan diam je.. mulut tu petahkan sikit.. "
urm..banyak lagi.. mana la my dear mom tau aku ni 'berat mulut' ek..? hehe..mana ada mak yang tak kenal anak kan?? :)

but..
today aku tak berapa nak ok.. kepala mcm **toingg toingg toiiiinnnnnggg.... kebabomM..!!** something wrong somewhere.. taktau la kenapa.. faryza naik pelik tengok aku.. aku dah blur semcm je.. ala2 tak berapa nak centre.. astaghfirullah, apa nak jadi ni..? nak debug program pun, asyik nak terminated je.. tak faham & tak tau, kat mana silapnya.. step dah betul dah.. ok, rileks.. rileks.. istighfar byk2.. ~ni mesti banyak sgt fikir perkara lagho..

hmm..finally, maybe instintc ~or maybe not @ kebetulan... ada 'orang' demam rupanya ari ni.. sbb semalam lencun bermandi ujan.. moga cepat sihat yaa..

No comments:

Post a Comment

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..