.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Monday, October 13, 2008

~Gelagat manusia,teladan kita

bicara hari ini.. ~bicara tentang hari semalam & hari ini

everyday,dlm perjalanan nak pegi keje, aku suka perhatikan gelagat orang sekeliling... ada yang naik motor, ada yang naik kete, ada naik van... ada naik kete besar, ada yang naik kete kecik... ada jugak yang pakai kereta nasional, ada yang naik kereta import.. macam2 gaya, macam2 gelagat...

semalam, masa pegi pusing2 open house kat sekitar gombak,seremban & bangi... hujan lebat sangat... aku terpandang satu motor yang dibonceng sorang pompuan ~wife dia la kot (dlm ati aku kata) sambil pegang payung... aiyok, nasib baik tak terbang payung tu... bila kete yang aku naik tu melintasi moto tu, Ya Allah... ada baby rupanya atas pangkuan mak dia... kesiannya..! baby tu aku agak2 baru dlm 2-3 bulan umur dia... urm, dlm ujan lebat camni, cuma moto yang jadi alat pengangkutan diaorng.. **tersentuh** sebab aku tak penah rasa semua ni.. aku naik motor pun bila dgn kawan2.. my dear dad dah berapa lama tak sentuh moto sejak dah mula pakai kete.. ~almost 30 years i guess... idup aku dari kecik sampai besar, mmg naik kete je.. ~bukan bermaksud dimanjakan, mungkin atas dasar kemudahan @ keperluan yang mampu ditanggung.. skrg ni pun my dear dad still setia dgn iswara 1.3 dia tu.. *sayang katanya* urm.. tak dapek nak kato apo2 laie dah.. :) but soon, aku harap my future child tak perlu naik moto mcm baby tadi.. biarpun kereta kecik, aku+bakal pasangan <*wink*> akan cuba sediakan, insyaAllah...mak aih, merancang tuu.. tak tahan betul.. :p

dan pagi tadi, dalam satu kereta, pap..! aku terpandang sorang girl ni, tgh bawak kereta.. manis je orangnya... tapi.... ~ish ada tapi pulak ye? urm..kat celahan jari telunjuk dan jari tengahnya terselit nan indah sebatang rokok..!! aisey...rosak pemandangan permai mataku...
ok..ok..aku tahu, aku tak sepatutnya amik tau hal orang lain.. tapi bukan terniat nak jaga tepi kain org, but... tak manis kan? pada lelaki, aku no komen... **but if lelaki tak merokok,laaaagi aku suka** :) cuma bila tengok orang perempuan merokok, it's weird... sebab pada aku, org perempuan penuh dgn kelembutan.. tak sesuai sesuatu yang berasap ada kat mulut... lagi manis kalau org perempuan ni 'berasap' dekat dapur... menyediakan sesuatu dr air tangan untuk yang tersayang... *erk..melalut ke ni?*
ok.. let me try think positive.. mungkin jugak dia merokok dengan *bersebab*... hmm, ada ke rokok yang bersebab?? mcm posa, boleh la ponteng if uzur, sebab mengandung, sebab menyusukan anak dll.. tapi merokok ada ek mcm tu? atas alasan kesihatan..?? hahaha, orang tu mmg buat lawak.. :p dah sah2 rokok tu membahayakan kesihatan, takde maknanya dia nak berkawan baik dgn rokok tu... akhirnya, aku rasa mmg tak mampu nak think positive psl ROKOK..~ mmg sewajibnya takleh think positive pun..sori..

No comments:

Post a Comment

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..