.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Saturday, October 11, 2008

~Ayat-ayat cinta.. :p

bicara hari ini.. ~bicara tentang hari semalam

ini bukan kali pertama aku tengok filem Ayat-ayat Cinta.. dah masuk kali ke-3 pun.. tapi tu la, ni satu2nya filem yang aku rasa mmg bagi something different for me.. citer yang buat aku tersentuh.. seriously, aku akui aku mmg agak **keras hati**.. sori, aku mmg susah nak bagi air keluar dari mata aku... tapi filem ni dah buat aku 'malu'!!

kebanyakan filem lain biasanya just ada satu part je yang buat org menangis.. ~pandai2 je aku judge, padahal aku bukan selalu tengok cerita pun... biasanya kat ending cerita la kan... tapi filem ni pada aku ada byk part yang boleh buat org terharu..
  • time 'kawan sepenjara' Fahri menasihati Fahri saat dia terlalu down dituduh merogol Noura.. dia menyentuh tentang kisah Nabi Yusof a.s yang dituduh oleh Siti Zulaikha.. namun dia redha andai penjara mampu dekatkannya dengan Allah daripada bebas di luar bersama manusia hipokrit
  • of course time Aisha memujuk Fahri mengahwini Maria.. "Jodoh itu rahsia Allah".. tap!! memang mampu menyentap hati sesiapapun.. saat paling menyedihkan bila Fahri menyebut "Aku menyintaimu Maria" di hadapan Aisha..
  • Saat Fahri memujuk Aisha yang cuba untuk 'menyendiri' buat seketika dalam usaha untuk menerima kenyataan Fari telah mengahwini Maria.. "Ikhlaslah Aisha dalam menerima semua ini dan aku butuh kamu untuk berlaku adil"
perempuan tidak penah meminta dipuji melangit atau disanjung yang amat sangat oleh seorang lelaki atau lebih selayaknya lelaki bergelar suami.. pada aku, cukup sekadar andai diberi satu ruang istimewa dalam hati lelaki.. disayangi serta dibimbing..

P/S: blog sekadar luahan hati penulis... adakalanya mungkin bercanggah dengan pendapat individu lain...

No comments:

Post a Comment

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..