.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Thursday, September 18, 2008

~Ramadhan Kareem...

Alhamdulillah..
Hari ni dah masuk hari ke 18 Ramadhan..
Kejap sangat rasanya..
Pejam celik pejam celik..tinggal lagi 12 hari je nak jalani ibadah puasa..
Tak sampai 2 minggu pun lagi...


Hmm...
Tapi aku tak rasa yang aku dah jalani bulan ni sebaik yang mungkin..
Banyaknya yang aku dah lepaskan peluang..
Cam mane nih..
Tapi takpe..takpe..
Still ada sisa2 waktu..12 hari..banyak benda boleh buat
Janji kita ni ada kekuatan nak buat..
Yang kurang, kita tambahkan..
Yang lemah, kita kuatkan..
Yang tertinggal...? Pandai2 la qada'..
Cover apa yang patut..
Kita manusia ni lemah..lemah sangat..
Mudah sangat lalai...
Terutama bila dah dapat sesuatu nikmat..
Mula nak lupa diri..
Tapi sementara masih ada peluang ni...gunalah secara optimum..
Rebut segala apa yang ada depan mata..


~~i miss her.. (AYU)
aku rasa rindu sangat kat dia.. kenapa ek?
biasanya kalau kat rumah, bulan2 posa ni aku selalu je naik angin kat dia.. ye la, susah betul nak bangun sahur... kalau tak kejutkan, kesian pulak kat dia.. jadi, dari kesian kat dia yang tak larat sbb posa, baik aku jangan kesian time dia susah nak bangun sahur..

ni la adik aku nan sorang.. takde dua, takde tiga.. dia la yang aku sayang.. dia la yang aku marah.. dia la nak manja2.. dia la segalanya.. walaupun ditakdirkan tak normal, tapi dia anugerah tuhan.. aku ni bukan jenis yang mudah nak nangis..susah nak kuar air mata kecuali aku tgh sedih sgt2 @ tension sgt2.. tapi aku takleh nak tahan kalau dgr dia nyanyi lagu "Namunku Punya Hati".. sedih sangat.. seolah2 itulah perasaan dia yang sebenarnya wpun walau hakikat, dia mungkin tak faham sangat pun apa yang dia nyanyi tu.. lagi sedih kalau dia nyanyi ramai2 dgn kawan2 senasib dia.. Masya Allah, mmg menusuk kalbu..

tahun ni aku rasa mcm best sangat sbb untuk pertama kalinya aku nak bagi duit raya kat dia...!! mmg teruja sangat..aku tak harap yang lain..cuma aku harap dia sihat selalu..

aiyok...apsal ni..?kena stop dulu tulis psl dia..mata aku dah kelabu asap ni...

No comments:

Post a Comment

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..