.:: Kumpul Kawan ::.

Masa berlalu..

MHI
kebahagiaan kami

Friday, September 12, 2008

~Hati Terdetik....

"ALLAH did not promise that life would be easy,
but HE did promise to go with you..
every step of your life,
with HIM by your side
(~_^)"
Allah tak penah menjanjikan yang hidup ni akan mudah dan sesempurna yang mungkin..
tapi Dia telah menjanjikan yang akan terus bersama kita, dengan setiap langkah kita..
tak kira dalam apa jua keadaan..
Alhamdulillah..ari ni dah masuk 12 ramadhan dan masuk hari ke 9 aku bergelar pekerja...pekerjaan yang memang ada relate dengan apa yang aku belaja selama ni...dalam bidang IT..
So far, so good...heheh..ni ler ayat selalu aku cakap kalau orang tanya "camner keje?"
Macam ni la...sama cam orang2 lain yang dah bekerja..
Cuma pada aku, sedikit special sebab aku masuk keje bebetul mencecah bulan puasa..2 Ramadhan..
Setakat ni, mengadap je la aku depan laptop opis ni..
Seminggu takleh access tenet, fuhh..sempit dunia rasanya..
Dah dapat id ni, apa lagi..beraya la..beserta emel domain pos..
Maka bermula idup aku dalam dunia SAP.. ~System Application and Product
Dan dengan ABAP.. ~Advanced Business Application Programming
Actually..aku tak sepenuhnya dlm software engineering..
Sebab aku tak terlibat dgn requirement and so on..
Database pun, mmg dah disediakan oleh orang lain..
Setakat ni yang aku faham (sbb belum faham sepenuhnya psl SAP & ABAP ni), aku banyak main dgn application report..
Next project, berkaitan dengan PosMel...huahuahua..
~Gerun...
Kat sini, aku dapat kawan baru..Sama lapor diri dengan aku..ada gak la kawan nak bercerita..staff lain pun ok, tapi diaorg cam bz la..sebab ada keje kan..
Paling tak sangka, nama pun dekat2 sama..Aku Hariza, dia Fariza..amik haa..
Tapi kat sini, aku lagi suka dikenali sebagai Akmar (",)
Kalau tak, abis pening opismate kitaorg ni..sekali panggil Fariza, Hariza yang berpaling..
Panggil Hariza, dua2 tak berpaling.. :p

No comments:

Post a Comment

terima kasih yer..sudi bagi komen.. :) i'm really appreciate it..